3/07/2012

You're an angel

Löysin tänään todella koskettavan ja surullisen blogin. En ymmärrä miksen ole törmännyt siihen aikaisemmin, mutta hyvä että nyt törmäsin. Luin blogia läpi hyvin järkyttyneenä ja itkuhan siinä pääsi. Blogi kertoo Elisasta, joka joutui koulukiusauksen uhriksi ja teki itsemurhan, kun ei enää jaksanut elää. On kamalaa huomata, miten ilkeitä lapset voivat olla toisilleen, sekä miten syvät ja pysyvät  jäljet kiusaamisesta voi jäädä. Meidän pitäisi pitää toisistamme paljon parempaa huolta.

 Voit lukea blogia täältä:
Enkeli-Elisa 


9 kommenttia:

  1. hyvä SUN on saarnata tollasesta aiheesta. oot just niitä koulun pissiksiä jotka puhuu paskaa ja pitää muita alempiarvoisina. SUN jos kenen pitäs miettiä.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi, hyvä sun on sanoa minkälainen ihminen olen, koska et minua varmastikaan tunne.

    VastaaPoista
  3. etköhän sä itsekin tiedä et toi aiempi kommentti pitää paikkansa. ootte kaikki teidän porukassa semmosia kusipäitä jotka luulee olevansa jotenkin parempia kuin kaikki muut ja saa ilmeisesti jotain tyydytystä siitä että saa haukkua ihmisiä joita ette edes tunne. kiitos.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi, tais osua toi ihan omaan nilkkaan nyt, kun tulet anonyyminä tuollaista tänne kommentoimaan.

    VastaaPoista
  5. on vihdoin ja viimeinkin tällaisien asioiden tulla päivän valoon, suuren median huomioitavaksi. sääli, että taidettiin jossain kouluissa kyseisen materiaalin käyttö kieltää. ei aihe enää ole tabu, yhä nuoremmat ja nuoremmat voivat pahoin. arvostan enkeli-elisan vanhempien rohkeutta tuoda tyttärensä päiväkirjat julkisuuteen, toivottavasti tällä saadaan pikku askel kohti parempaa huomista ihmisten hyvinvoinnin kannalta. harmi ettei tähän oltu reagoitu aikaisemmin, blogia kuitenkin pidetty jo yli puolen vuoden ajan.

    yllä olevien anonyymien kommentteihin viitetan, eiköhän kaikki ihmiset ole jossain vaiheessa jostakin puhuneet ikävään sävyyn kaverien kesken. epäilen ettei löydy yhtäkään täysin viatonta, joka ei olisi ikinä sanonut jotain negatiivista jostakin kavereilleen. kiusaaminen on kuitenkin eri asia kuin kaveripiirin kesken joskus tuntemattomista kommentointi

    VastaaPoista
  6. "etköhän sä itsekin tiedä et toi aiempi kommentti pitää paikkansa. ootte kaikki teidän porukassa semmosia kusipäitä jotka luulee olevansa jotenkin parempia kuin kaikki muut ja saa ilmeisesti jotain tyydytystä siitä että saa haukkua ihmisiä joita ette edes tunne. kiitos."

    Jjjuuu ois kiva välil tietää kuka näit kirjottelee... :D

    VastaaPoista
  7. Riika kiitos kommentistasi todella paljon. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että näitä asioita on todella tärkeää ottaa esille, sillä kiusaamisesta on tullut kyllä todella suuri ongelma lasten ja nuorten keskuudessa :( Enkeli-Elisa blogissa törmäsin ainakin yhteen tapaukseen (niitä on varmaan monia muitakin), jossa nuori oli jättänyt itsemurhan tekemättä luettuaan blogia ja saanut paljon tukea, joten voi todellakin kiittää Elisan vanhempia rohkeudesta jakaa noinkin raskas asia muiden luettavaksi. Itsekin juuri kummastelin etten ollut aikaisemmin lukenut mitään Enkeli-Elisasta, mutta parempi myöhään kuin ei koskaan.

    Ja oikeassa olet, eihän täällä kukaan täydellinen ole.


    Reetta, siis muaki kiinnostais ihan hirveesti tietää :DDD mut kyl tänne voi tulla avautumaan jos luulee mut/mun kaverit tuntevansa niin hirveen hyvin :))

    VastaaPoista
  8. ''yllä olevien anonyymien kommentteihin viitetan, eiköhän kaikki ihmiset ole jossain vaiheessa jostakin puhuneet ikävään sävyyn kaverien kesken. epäilen ettei löydy yhtäkään täysin viatonta, joka ei olisi ikinä sanonut jotain negatiivista jostakin kavereilleen. kiusaaminen on kuitenkin eri asia kuin kaveripiirin kesken joskus tuntemattomista kommentointi''

    Tietenkin on, mutta jos on niin pakottava tarve kommentoida muiden ulkonäköa tms, voisi asiat pitää ihan oman kaveriporukkansa sisäpuolella. On aika masentavaa huomata/kuulla kun itsestä puhutaan ja ilmeistä päätellen ei mitään positiivista. Varsinkaan kun kukaan puhujista ei edes tunne.

    ''mut kyl tänne voi tulla avautumaan jos luulee mut/mun kaverit tuntevansa niin hirveen hyvin :))''

    Et kyllä tosiaan vaikuta 19-vuotiaalta kommenttiensi perusteella. En ole väittänyt tuntevani teitä, mutta omien kokemusten perusteella voin todeta edellisten huomioitteni pitävän paikkansa. Tuntuu vaan jotenki tekopyhältä nähdä tällänen sun blogissa.

    VastaaPoista
  9. Anonyymi, voin omasta puolesta sen sanoa, ettei mulla ole mitään tarvetta julkisesti muiden ihmisten ulkonäköä etc kommentoida millään tavalla. En näe siihen mitään tarvetta. Jos joskus olen jollain ihme ilmeellä katsonut jotain henkilöä nii se voi johtua myös siitä, että olen ollut ajatuksissani tai näytän muuten vain ihan todella tyhmältä :D

    Itse et ole myöskään kauhean kypsästi tullut tänne kommentoimaan: "pissiksiä", "kusipäitä"...Mutta todella ikävää, jos minusta tuollainen kuva on, sillä yritän vain elää omaa elämääni, enkä mielelläni ketään halua loukata tai satuttaa. Tärkeintä on kuitenkin, että tiedän itse kuka olen ja perheeni, sekä ystäväni tietävät myös.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thanks for your comment! :)