8/28/2010

syksyfiiliksiä

Tää perjantai ei ollu mikää maailman paras, varmaan paskin pitkiin aikoihin! En tykkää oikee syksystä, ku alkaa tulee kauheen kylmä. Parasta on ehkä et saa kietoutuu lämpimiin vaatteisiin ja muhkeisiin kaulaliinoihin. Okei värikkäät lehdetki ja omenat ofc on ihan kivoi, mut kaikki muu HYIHYI! Kaameen koulupäivän jälkeen aloin siivoomaan mun huonetta ja vaihdoin samalla järjestystä täällä. Nyt tää on superkiva. Oli ähkimistä ja puhkumista ku siirsin noita huonekaluja ympäri huonetta :D Tein viel naminam omenapiirakan syksyn kunniaks! Ainii!! Päivän pelastus oli uudet korkkarit, jotka Riina löys mulle kirpparilta hehehehehheeee :D:DD




Kirppis (H&M) 15e melkein ku uudet! :)

Kirppikselt löyty tos joku aika sitte varmaa maailman parhaat tekokynnet! Makso 3.90e ja se liima on maailman parasta : D Mulla pysy noi about neljä päivää, kun normaalisti on kestäny tekokynnet sen max. 2 päivää !




Riinalta ostin ton Lindexin mekon, seki melkein käyttämätön ja 6e :)) Toi pääs käyttöön jo viime perjantaina, mut mul ei oo niitä kuvii vielkää :(( 


Omenapiirakka


200g margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
3-4 omenaa
kanelia ja sokeria









  • Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.



  • Sekoita kulhossa sokerin kanssa.



  • Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa. Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.



  • Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi. Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim. pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.



  • Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat. Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan. Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria. Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.



  • Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.



  • Paista 200 asteessa n. 30 min.



  • Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.





  • Ohje täältä!



    Hyvää syksyä kaikille! :))) 


    2 kommenttia:

    Kiitos kommentistasi! Thanks for your comment! :)