1/15/2012

Dubai part 1

 Lähdimme siis viime keskiviikkona aamulla aikaisin Helsinki-Vantaan kentälle ja itselläni ainakin pakkaaminen jäi vähän viime tippaan, sillä vielä myöhään yöllä vähensin matkatavaroita laukustani. Lentomme lähti puolitoista tuntia myöhässä Suomen huonon sään takia. Yksi kiitorata oli vain käytössä, joten jouduimme odottelemaan.


En ollut koskaan ennen käynyt Dubaissa, enkä oikeastaan missään maassa Euroopan ulkopuolella, joten maanosa ja lomakohteemme oli aivan jotain uutta. Olimme lukeneet netistä paljon keskustelupalstoja ja juttuja maasta, sekä sen tavoista yms ennen lähtöä, mutta kaiken tai ainakin monia asioita tajusin oikeasti vasta paikan päällä. Ja tosiaan maisematkin muuttuivat hieman verrattuna suomeen. Toi paikka oli kunnon hiekkalaatikko.

 

 Löydettiin Empun kanssa ehkä 10min maassaolon jälkeen jo lentokentältä rukoushuone, joka oli vessan yhteydessä, sekä vessassa sisään aukeavat ovet...oli muuten reissun aikana pari kertaa ongelmia päästä vessasta tai sovituskopista ulos niiden ovien takia :D 


Lentomme tuli Shajah:in kentälle ja hotellimme Centro Sharjah oli ihan lentokentän vieressä. Shajah on ns. kuiva emiraatti eli koko paikassa ei ollut tippaakaan alkoholia myynnissä, eikä hotellillamme ollut baaria. Sharjah:ista oli about 20km matka Dubaihin ja matka sinne saattoi kestää puolesta tunnista tuntiin ruuhkasta riippuen. Matkat veivät sen verran aikaa, että seuraavalla kerralla haluan hotellin todellakin Dubain puolelta.



En ole tietoinen herrojen nimistä, mutta jotain paikallisia sheikkejä nää vissiin on. 


Meidän hotellihuone, joka ylitti kyllä odotukset täysin! Hotellilla oli aivan älyttömän hyvä palvelu ja henkilökunta erittäin ystävällistä ja mukavaa :)



Ekana iltana söimme hotellilla illallisen buffeesta ja mulla oli päällä tälläistä.

Tiistai aamu alkoi upeasti pommiin nukkumisen merkeissä eli siis missattiin hienosti aamupala. Ostettiin hotellin ylihinnoitellusta minikaupasta jotain pientä ja suunnattiin altaalle aurinkoa ottamaan. Kuultiin muuten silloin aamulla ekaa kertaa rukouskutsu, jännä kokemus.


 Oon tässä ihan hirmusen vaalea!! 




Lähdettiin iltapäivälle ensimmäistä kertaa bussilla kohti Dubain keskustaa ja The Dubai Mall:ia, joka on maailman isoin ostoskeskus. Kauppoja tuolla on joku 1200 ja ostoskeskuksesta löytyy mm. jättimäinen "akvaario", sekä luistinrata yms. Noista kuvista saa ehkä vähän kuvaa siitä, kuinka iso toi paikka oikeasti oli, mutta kyllä mä sanoisin että parhaiten sen kokemuksen saa oikeesti siellä kävelemällä. Ei ollu turhaan melkein joka kulmassa tauluja, joista näki pohjapiirrustuksen ja pystyi hakemaan tiettyjen liikkeiden sijaintia. Mun jalat ei rehellisesti koskaan ole ollut niin muussia kuin niiden iltojen jälkeen, kun tota ostoskeskusta koluttii läpi ja pahinta on se, että ei edes joka kolkkaa käyty läpi :DD

















The Dubai Mall:in vieressä oli toi upea suihkulähde-show iltaisin aina tietyin aikavälein. Kuulemma korkeimmat suihkut nousee 150 metrin korkeuteen ja noi suihkut menee musiikin mukana.Aivan älyttömän upean näköistä ja siinä joku Dubaissa asuva Tunisiasta kotoisin oleva mies tokaisi, ettei ole vieläkään kyllästynyt niihin. Näissä kuvissa on vain pieni osa tosta koko hommasta, sillä noi suihkulähteet oli isolla alueella.




Ja mitä nyt tuolla ei olisi ollut ...sillä myös maailman hienoimmat autot näin tuolla ollessani.



Myöhemmin tulossa lisää Dubain tunnelmia :))

4 kommenttia:

  1. heippa! suunnitellaan kaverin kans lähtöä dubaihin ens vuonna ja matkakuume ei tosiaankaan ainakaan laimentunu näitten sun dubai-postausten jälkeen! :D Oliko converset siellä halvempia ku suomessa ja kuin paljon? Miten muuten hintataso, ostokset, ruoka, yms.? :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mahtavaa, että ootte lähdössä Dubaihin! Hurahdettiin kaverini kanssa paikkaan ihan täysin: todella mielenkiintoinen kulttuuri, upeita rakennuksia, hienoja autoja, kauppoja, rantaa...:) Converset oli halvemmat n.40e maksoivat. Hintataso on aikalailla sama kuin Suomessa ja rahaa siellä kyllä menee, joten kannattaa varata sitä mukaan reilusti ;) kysy ihmeessä vaan lisää, jos tulee kysyttävää :) Kivaa reissua!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Thanks for your comment! :)