6/28/2012

Valkosuklaa-juustokakku

Tämä ohje on niin hyvä ja saanut älyttömän paljon kehuja, joten haluan jakaa tämän teidän kanssanne. Teimme kaverini kanssa omiin yo-juhliini tällä ohjeella juustokakkuja, jotka voittivat täytekakut mennen tullen, joten päätin tehdä Juhannukseksi ystävilleni kakun tällä ohjeella. Se taisi kadota siitä laitaselta alle kymmenessä minuutissa :) 

Ohje on Kotilieden sivuilta löydetty. Ohjeeseen pääset tästä.

Omat kakkuni näyttivät tältä: 

 IMG_3429
Tähän raastoin päälle Panda-suklaalevyjä raastimella (tumma- ja valkosuklaa) ja leikkasin suklaapaloista vähän isompia biittejä.

 269380_10150920366609927_1616709970_n
Tässä kakussa taas päällä vadelmia ja pensasmustikoita, joiden päälle ripoteltiin tomusokeria. Suklaakoristeet tehtiin suklaata sulattamalla ja siitä pursottamalla tommoset kuviot, jotka laitettiin pakastimeen jähmettymään. 

Valkosuklaa-juustokakku

  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset
Valkosuklaa-juustokakku


Aineet:
 
 Pohja:
 
180g kaurakeksiä, tai 100g keksiä ja noin 80g rouhittua tai raastettua suklaata


50 g                            voita


Täyte:

3liivatetta
100 gvalkosuklaata (1 levy)
100 gmaustamatonta tuorejuustoa, esim. Hovi
170 gvaniljalla maustettua tuorejuustoa, esim. Creme bonjour
2kananmunaa
1 dlsokeria
2 dlkuohukermaa          

 
     










Koristeluun:  
syötäviä kukkia, marjoja, suklaalastuja tai konvehteja


Lisätietoja:

Valmistusohje

1. Hienonna kaurakeksit, suklaa ja voi tasaiseksi monitoimikoneessa. Sulata rasva ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa leivinpaperista vuoan kokoinen pohja. Taputtele keksiseos pohjalle.
2. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä, vähintään 10 minuuttia. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuustot ja valkosuklaa. Lisää liotetut, sulatetut liivatteet.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita kevyesti vaahtoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna täyteen hyytyä seuraavaan päivään.
5. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele syötäväksi viljellyillä oikeilla kukilla, marjoilla tai hedelmillä, tummalla tai valkealla suklaalla esimerkiksi lastuina, rouheena tai konvehteina tai tilanteen mukaan esimerkiksi kakkukynttilöin tai marsipaanikoristein.
Valkean kakun kanssa maistuu tomusokerin makeuttama vadelma- tai lakkakastike, josta siemenet on siivilöity pois, tai sitruunamehun raikastama mansikkahillo.
Kakun valmistaminen sujuu hyvin suurempinakin erinä, sillä pohjaa ei paisteta. Täytteen vaahtojen vatkaamiseen sen sijaan tarvitaan hyvän vatkain. Kakun voi pakastaa.




11 kommenttia:

  1. tämähän on tuttu resepti kotiliedestä, itse asiassa tämä on täsmälleen se resepti kuin se. luin sen joskus ja päätin kokeilla. tuli todella hyvää! en ikinä lue reseptejä niin ja olen muuten kokki ammatiltani, mutta tämä on hyvä resepti ja luen sen aina että siitä tulee juuri samanlainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo aivan sama resepti kyseessä. Toi on kyllä varmaan maailman parasta, ainakin melkein. Ja itsekin aina luen, ettei vain mikään mene vikaan :D

      Poista
  2. Pretty section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to
    assert that I get actually enjoyed account your blog posts.
    Any way I'll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently fast.

    my blog ... how to get followers on instagram

    VastaaPoista
  3. Ööö... Ensin hienonnetaan keksit ja voi tasaikseksi monitoimikoneessa ja sen jälkeen vasta sulatetaan voi ja sekoitetaan uudelleen tasaiseksi....Siis tarvitseeko voi sulattaa vai ei??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihme kämmmi tossa ohjeessa, mutta siis sulata eka voi ja sitten vasta niiden keksien kanssa sekaisin : )

      Poista
  4. After checking out a handful of the blog posts on your
    site, I truly appreciate your way of blogging. I book-marked it to my bookmark website list and
    will be checking back soon. Please check out my website too and let me
    know what you think.

    Feel free to visit my site buy instagram followers

    VastaaPoista
  5. Kysyisin että millä tavalla liivatteet vielä sulatetaan liottamisen jälkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esim kiehuvaan sitruunamehuun kokoajan sekoittaen :)

      Poista
  6. Moikka! Tiedän että kommentoin vähän vanhempaan postaukseen, mutta olisin tekemässä tuota juustokakkua, niin kyselisin minkä kokoiseen vuokaan olet sen tehnyt?? Ihanan näköistä tuo sinun, paremman näköistä kuin kotilieden! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni halkaisijaltaan n.22cm :) kiitos kaunis :)

      Poista
    2. Kiitos tiedosta! Meneekin kokeiluun, kenties jo tänään? :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Thanks for your comment! :)