Ohje on Kotilieden sivuilta löydetty. Ohjeeseen pääset tästä.
Omat kakkuni näyttivät tältä:
Tähän raastoin päälle Panda-suklaalevyjä raastimella (tumma- ja valkosuklaa) ja leikkasin suklaapaloista vähän isompia biittejä.
Tässä kakussa taas päällä vadelmia ja pensasmustikoita, joiden päälle ripoteltiin tomusokeria. Suklaakoristeet tehtiin suklaata sulattamalla ja siitä pursottamalla tommoset kuviot, jotka laitettiin pakastimeen jähmettymään.
Valkosuklaa-juustokakku
- Valmistusaika:
30-60 min
- Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset
Aineet:
Pohja:
180g | kaurakeksiä, tai 100g keksiä ja noin 80g rouhittua tai raastettua suklaata |
| |||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Täyte: | |||||||||||
3 | liivatetta | ||||||||||
100 g | valkosuklaata (1 levy) | ||||||||||
100 g | maustamatonta tuorejuustoa, esim. Hovi | ||||||||||
170 g | vaniljalla maustettua tuorejuustoa, esim. Creme bonjour | ||||||||||
2 | kananmunaa | ||||||||||
1 dl | sokeria | ||||||||||
2 dl | kuohukermaa |
Koristeluun: |
| ||
---|---|---|
Lisätietoja:
Valmistusohje
1. Hienonna kaurakeksit, suklaa ja voi tasaiseksi
monitoimikoneessa. Sulata rasva ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Leikkaa leivinpaperista vuoan kokoinen pohja. Taputtele keksiseos
pohjalle.
2. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä, vähintään 10 minuuttia. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuustot ja valkosuklaa. Lisää liotetut, sulatetut liivatteet.
4.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi
ja sekoita kevyesti vaahtoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna
täyteen hyytyä seuraavaan päivään.
5. Irrota kakku vuoasta ja
nosta tarjoiluvadille. Koristele syötäväksi viljellyillä oikeilla
kukilla, marjoilla tai hedelmillä, tummalla tai valkealla suklaalla
esimerkiksi lastuina, rouheena tai konvehteina tai tilanteen mukaan
esimerkiksi kakkukynttilöin tai marsipaanikoristein.
Valkean kakun
kanssa maistuu tomusokerin makeuttama vadelma- tai lakkakastike, josta
siemenet on siivilöity pois, tai sitruunamehun raikastama mansikkahillo.
Kakun
valmistaminen sujuu hyvin suurempinakin erinä, sillä pohjaa ei
paisteta. Täytteen vaahtojen vatkaamiseen sen sijaan tarvitaan hyvän
vatkain. Kakun voi pakastaa.
tämähän on tuttu resepti kotiliedestä, itse asiassa tämä on täsmälleen se resepti kuin se. luin sen joskus ja päätin kokeilla. tuli todella hyvää! en ikinä lue reseptejä niin ja olen muuten kokki ammatiltani, mutta tämä on hyvä resepti ja luen sen aina että siitä tulee juuri samanlainen.
VastaaPoistaJoo aivan sama resepti kyseessä. Toi on kyllä varmaan maailman parasta, ainakin melkein. Ja itsekin aina luen, ettei vain mikään mene vikaan :D
PoistaPretty section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to
VastaaPoistaassert that I get actually enjoyed account your blog posts.
Any way I'll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently fast.
my blog ... how to get followers on instagram
Ööö... Ensin hienonnetaan keksit ja voi tasaikseksi monitoimikoneessa ja sen jälkeen vasta sulatetaan voi ja sekoitetaan uudelleen tasaiseksi....Siis tarvitseeko voi sulattaa vai ei??
VastaaPoistaIhme kämmmi tossa ohjeessa, mutta siis sulata eka voi ja sitten vasta niiden keksien kanssa sekaisin : )
PoistaAfter checking out a handful of the blog posts on your
VastaaPoistasite, I truly appreciate your way of blogging. I book-marked it to my bookmark website list and
will be checking back soon. Please check out my website too and let me
know what you think.
Feel free to visit my site buy instagram followers
Kysyisin että millä tavalla liivatteet vielä sulatetaan liottamisen jälkeen?
VastaaPoistaEsim kiehuvaan sitruunamehuun kokoajan sekoittaen :)
PoistaMoikka! Tiedän että kommentoin vähän vanhempaan postaukseen, mutta olisin tekemässä tuota juustokakkua, niin kyselisin minkä kokoiseen vuokaan olet sen tehnyt?? Ihanan näköistä tuo sinun, paremman näköistä kuin kotilieden! :)
VastaaPoistaMuistaakseni halkaisijaltaan n.22cm :) kiitos kaunis :)
PoistaKiitos tiedosta! Meneekin kokeiluun, kenties jo tänään? :)
Poista